Кметът на столичния район Красно село Росина Станиславова не смята, че

...
Кметът на столичния район Красно село Росина Станиславова не смята, че
Коментари Харесай

Кметът на Красно село: Наех дъщеря си за "крупната" сума от 260 лв.

Кметът на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова не счита, че е в спор на ползи поради това, че е наела щерка си по европроект, защото тя е работила броени часове и е получила едвам 260 лева. Освен това тя няма желание да връща получените под 10 000 лева. по европроекта, които сама си е дала. Това се разбра от думите ѝ през днешния ден пред.

КПКОНПИ към този момент два пъти откри, че тя е била в спор на ползи поради европроект за патронажна грижа и доставка на храна на възрастни хора в региона. Първият път антикорупционната комисия уточни, че  Затова й наложи санкция от 15 000 лева, която тя оспорва. Вторият път - преди дни - заради спор на ползи, защото като началник на план, финансиран с европейски средства, е сключила трудов контракт с щерка си.

Според кмета обаче КПКОНПИ не е способният орган, който може да открива спор на ползи, когато става дума за европейски планове. Освен това в дейностите на комисията тя вижда политическа поръчка.  " Тогава, когато всички стояха по къщите си е беше пандемия, трябваше някой да дава отговор за това да имам административно регламентирани хора, които да доставят храната. Моята щерка е била назначена четири дни по този план на 8 часа и четири дни на 4 часа за крупната сума от 260 лева ", сподели Станиславова. Тя изясни, че планът е верифициран и няма спънка кметът да бъде назначаван за негов началник. 

На въпрос по какъв начин щерка ѝ е схванала за позицията, кметицата отговори:  " А съгласно вас аз не се ли прибирам у дома? Вие не поддържате връзка ли в дома си? ". Осем дни по-късно щерка ѝ била освободена, тъй като администрацията към този момент имала задоволително хора, които да обслужват плана.

" Няма за какво да ги върна. И знаете ли за какво? Когато ние имахме 200 индивида, които можехме да храним с топъл обяд, ние хранихме 280. За тези 80 от горната страна аз не мога разделя 363 от 364 лева пенсия и считам, че тези с 364 лева заслужават също топъл обяд. Това нещо е финансирано от мен и моя екип. Без да го разпространяваме и без да вършим пиар акция ", сподели Станиславова на въпрос би ли върнала взетите от нея пари.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР